Hoe moet ik nu met Dianetics beginnen?

Koop het boek Dianetics, lees het en begin met het gebruiken van de technologie in dit boek. Het zien van de DVD verduidelijkt het boek door voorbeelden te geven uit het dagelijks leven. Het wordt aanbevolen om de Hubbard Dianetics seminar te volgen of de volledige Hoe Dianetics wordt gebruikt kit (zie producten) te kopen als je niet in staat bent deze bij te wonen.

Je kunt verder ook een gratis Dianetics counseling sessie ontvangen en Introductie films zien in een van de vele Scientology kerken en missies wereldwijd. In Nederland kun je daarvoor terecht bij de Scientology kerk Amsterdam.

Wat betekent Dianetics nu eigenlijk?

Dianetics is een exacte wetenschap over het verstand die gebaseerd is op 20 jaar onderzoek. Dianetics komt van het Griekse woord dia “door”, en nous, “ziel”. Het legt dus uit wat het verstand de persoon aandoet en waar onzekerheden, irrationele gedachten, houdingen en reacties vandaan komen. Ook legt het uit hoe de ziel het lichaam beïnvloedt via het verstand en waarom mensen ziek worden. Dianetics is niet een persoonlijk verhaal van iemand zoals veel andere boeken maar geeft werkelijke antwoorden op levensvragen waar de mens zich al heel lang mee bezighoudt.

Hoe is L. Ron Hubbard ooit op het idee gekomen om met Dianetics te beginnen?

“Er worden mij vragen gesteld zoals: ‘Hoe ben je ooit op het idee gekomen om met Dianetics te beginnen?’.
Wel, er is volgens mij niet veel meer voor nodig dan de vraag die in de cultuur leeft. De mens heeft zich daar nu misschien al vijftigduizend jaar mee bezig gehouden: ‘Wat is het geheim van de mens? Waarom gedraagt de mens zich zoals hij zich gedraagt?’ Deze vragen treft men aan in de oudste literatuur die we hebben.” L. Ron Hubbard

Is Dianetics hetzelfde als hypnose of een vorm van psychologie?

Nee, hypnose is precies het tegenovergestelde. Dianetics maakt mensen “wakker”, maakt ze meer bewust van zichzelf en wat er in hun leven gebeurd en dat je zo meer voor jezelf kunt denken en besluiten. In Dianetics ben je compleet bewust van wat er gebeurt als je de methode ondergaat die auditing heet. Dianetics zou in wezen ook alle suggesties die door hypnose zijn ingebracht kunnen ontdoen.

Dianetics verschilt heel erg van psychologie en psychoanalyse. In psychoanalyse zal de analist niet accepteren wat je zegt, maar het zelf interpreteren. Ze kunnen je evalueren en je vertellen wat zij denken dat jouw probleem is en niet het onderliggende probleem voor je kunnen oplossen. Met Dianetics wordt wat je vertelt niet geëvalueerd of verkeerd geïnterpreteerd door iemand anders om te laten zien dat je verkeerd bent. Daarnaast heeft Dianetics ook geen vergelijking met psychologie. Psychologie is namelijk een studie van het observeren van stimulus tot respons en geeft weinig verbetering. Dianetics is daarnaast ook 100% zonder medicijnen en is het enige systeem dat daadwerkelijk de kern van je problemen oplost.

Wat betekent het nu om “Clear” te zijn?

Het voornaamste doel van Dianetics is om de staat van Clear te bereiken wat inhoudt dat een persoon van zijn reactieve verstand verlost is. Simpel gezegd wordt hij dan niet gedreven door enige vorm van pijnlijke ervaringen uit het verleden en kan zo zichzelf zijn.
Eigenschappen van een Clear zijn:

  • Beschikt over de ervaringen van zijn gehele leven en heeft al zijn inherente verstandelijke vermogens en verbeeldingskracht vrij tot zijn beschikking.
  • Zijn vitaliteit en gezondheid zijn duidelijk verbeterd en alle psychosomatische ziekten zijn verdwenen en zullen niet terugkeren.
  • Hij heeft een grotere weerstand tegen werkelijke ziekte.
  • Hij kan zich aanpassen aan zijn omgeving en kan zijn omgeving veranderen.
  • Hij is niet “aangepast”; hij is dynamisch.
  • Zijn ethische en morele normen zijn hoog
  • Zijn vermogen om plezierige dingen na te streven en deze te ervaren is groot.
  • Hij heeft een krachtiger persoonlijkheid en is creatief en constructief.

Ik kan mijn vraag niet vinden

Als je nog andere vragen hebt kun je die hier aangeven en wordt die voor je beantwoord.